Världens största onlinetävling för författare

Och vinnarna är...

Banbrytare

Vissa berättelser tänjer på gränser. Oavsett om det rör sig om ett nytt grepp på etablerade genrer, eller en fullständigt avvikelse från det sedvanliga, kommer detta pris att erkänna författare som bryter nya mark.

Författardebut

Första intrycken är väldigt viktiga. Under 2016 blev det flera fantastiska författare som markerade sig på Wattpad. Wattys hyllar verk från berättare som debuterade i år.

Dolda pärlor

Tycker du att din berättelse har passerat obemärkt? Tänk igen. Vi letar med ljus och lykta efter dolda pärlor. Wattys är inga undantag där vi gräver upp fantastiska historier som Wattpadläsarna kommer att älska.

Bokslukaren

Du känner väl igen känslan när boken sätter sina klor i en och släpper aldrig tag? Berättelser som du inte kan sluta att läsa även om du håller på att somna mitt i en mening? Priset går till de mest beroendeframkallande bidragen.

Snackisen

Berättelser i denna kategorier satte Wattpadarna i eld och lågor. De som satte igång debatt, rykten och engagemang så mycket att vi var tvungna att visa uppmärksamhet. Dessa är berättelser som inte går att försumma och som har gett alla något att snacka om.

Samlarutgåvan

Wattpaddanvändarna är kända för att bygga egna bibliotek med sina favoriter. Vinnaren i denna kategori är de berättelser som har lagts till flest gånger i användarnas bibliotek. Dessa är berättelser som inspirerar folk att hamstra - och det är ju inget fel med det!

Nya röster

Ibland faller nya författare under radarn. Men inte på Wattpad! Vi håller utkik efter nya stora begåvningar och det här priset lyfter fram några av de mest begåvade författare som är aktiva nu.

Kärlek från HK

Kärlek fån HK-priset erkänner berättelser som beundras mest av personalen på Wattpad. Här på högkvarteret kommer man långt med en bra historia. Tack och lov finns det ingen brist på briljans för att tillfredsställa oss på HK.

Visste du?

45 miljoner människor använder Wattpad varje månad

Nu har du chansen att bli upptäckt som författare och få din berättelse ut till miljontals läsare!

Wattpad finns över hela världen och på 50 olika språk... och det är bara början

Gå med vår internationella krets av författare och bli en del av något riktigt stort.