De grootste online schrijfwedstrijd van de wereld

En de winnaars zijn...

Baanbrekers

Soms rekken verhalen grenzen op. Ohet nu een nieuwe twist is op een al bestaand genre of een complete herdefiniëring van wat normaal is, deze award erkent baanbrekende auteurs.

Schrijversdebuut

Eerste indrukken zijn erg belangrijk. In 2016 hebben enkele auteurs hun stempel gedrukt op de Wattpad gemeenschap. Deze Watty Award viert het indrukwekkende werk van verhalenvertellers die dit jaar hun debuut maakten.

Verborgen juwelen

Denk jij dat je verhaal onopgemerkt is gebleven? Vrees niet. We graven Wattpad altijd af op zoek naar ruwe diamanten. De Wattys zijn hierin geen uitzondering omdat we voor deze awards verhalen opduiken die onze lezers graag lezen.

Meeslepende teksten

Ken je die reads die hun klauwen in je zetten en nooit meer loslaten? Of anders die verhalen die je maar niet kan stoppen met lezen, zelfs al val je in slaap midden in een zin? Deze award gaat naar de meest verslavende Wattpad inzendingen.

Gesprek van de dag

Verhalen in deze categorie zetten de gemeenschap in brand. Ze inspireerden tonnen rumoer, gedebatteer en engagement - zo veel zelfs dat wij niet anders konden dat van deze verhalen kennis te nemen. Dit zijn die onmiskenbare verhalen die jou aan het denken hebben gezet.

Verzamelaarseditie

Wattpadders staan erom bekend dat ze bibliotheken bouwen van hun favorieten. De winnaars in deze categorie zijn het meest toegevoegd aan een bibliotheek in de Wattpad-gemeenschap. Deze verhalen wekken verzamelzucht op - en daar is helemaal niets mis mee!

Nieuwe stemmen

Soms glijden nieuwe schrijvers onder de radar door. Maar niet hier op Wattpad! Wij hebben onze ogen strak gericht op nieuw talent; deze award is voor alle, soms zeer talentvolle, schrijvers die nog maar net komen kijken.

HQ Love

De HQ Love Award erkend verhalen die het meest aanbeden worden door de Wattpad medewerkers. Hier op het HQ kom je met een goed verhaal ver. En gelukkig is er op Wattpad geen tekort aan briljante verhalen die voldoen aan onze eclectische smaak.

Publiekskeuze

Op de stemdag tweetten jullie je favoriete verhalen. De Wattys Publiekskeuze award zal worden uitgereikt aan het verhaal dat de meeste tweets ontving.

Wist je dat?

Iedere maand gebruiken minstens 45 miljoen mensen Wattpad

Dit is je kans om ontdekt te worden en miljoenen lezers kennis te laten maken met jouw verhaal!

Wattpad is wereldwijd toegankelijk en ondersteunt 50 verschillende talen... en dat aantal groeit

Word lid van onze internationale schrijfgemeenschap en maak deel uit van iets groots.